da
Libros
Johannes Sløk

Kierkegaards univers. En guide til geniet

Johannes Sløk gør i denne bog på en forståelig og pædagogisk veltilrettelagt måde rede for, hvad der var anliggendet og tankeudviklingen bag Kierkegaards livsværk.
Bogen er en uundværlig nøgle for alle, der ønsker at stifte bekendtskab med Danmarks mest geniale og berømte tænker.
Johannes Sløk, 1916–2001, professor, dr. theol, dansk idehistoriker, forfatter til mere end 60 bøger inden for teologi, filosofi og idehistorie, og medforfatter til standardværket «De europæiske ideers historie».
«Den bedste og lettest tilgængelige indføring til Kierkegaards univers, der nogensinde er skrevet på dansk».
– Niels Jørgen Cappelørn, direktør,
Søren Kierkegaard Forskningscenteret
«… et lysende eksempel på formidling, der forener personlig lidenskab med overlegen indsigt i stoffet.»
– Berlingske
182 páginas impresas
Propietario de los derechos de autor
Lindhardt og Ringhof
Publicación original
2013
Año de publicación
2013

Otras versiones

¿Ya lo leíste? ¿Qué te pareció?
👍👎

Citas

  holmgaardpostcompartió una citahace 3 horas
  Når jeg tidligere udtrykte det således, at mennesket i at vælge sig selv vælger Gud, kan det misforstås. Måske skulle det hellere formuleres således: Når mennesket vælger sig selv, er det ét med, at Gud vælger mennesket. At vælge sig selv er ét med at modtage sig selv af Guds hånd. Og så er processen ikke længere spilfægteri. Det er et aldeles dækkende udtryk, at jeg vil mig selv, for det er Gud, der vil det; og det er ikke overdrevet, at jeg i en vis forstand har skabt mig selv, for det er Gud, der har skabt mig, og givet mig – mig – dette selv, givet det for at det skulle være mit. Og det er passende udtrykt, at jeg nu har det fulde ansvar for mig selv, for jeg er jo ansvarlig over for Gud. Gud er i enhver henseende instansen, og hvis den instans tænkes bort, er det alt sammen nonsens.
  holmgaardpostcompartió una citahace 3 horas
  Man skal vælge sig selv som fortvivlet, eller man skal vælge fortvivlelsen. Hvis der derfor ingen fortvivlelse er, hvis man ingenting har gennemskuet, men finder, at livet da slet ikke er så værst, nå ja, så falder den tanke, at man skal vælge fortvivlelsen jo ikke én ind. Hvad skulle man det for? Og så bliver det overhovedet ikke til noget med det valg, eller kun til noget helt uafgørende.
  holmgaardpostcompartió una citahace 3 horas
  Alt det, der hidtil er sagt om etikeren, giver kun mening, fordi man ikke bare sådan, simpelt hen og hvis man en dag får lyst til det, kan vælge sig selv. I så fald er det hele ganske rigtigt spilfægteri og rent teater. En spidsborger kan ikke sådan, en søndag formiddag, forvandle sig til en etiker; processen kan kun gennemføres under givne omstændigheder. Man skal være bragt til det yderste; man skal have gennemskuet livets uendelige tomhed; man skal være nået til den ubetingede grad af fortvivlelse; man skal med andre ord være en æstetiker.

En las estanterías

  Flemming Pedersen
  Søren Kirkegaard
  • 6
  • 9
  Michael Møller
  2019
  • 149
  • 7
  Torben Rasmussen
  Videnskab
  • 5
  • 4
  Katja Herhold Larsen
  Viden
  • 104
  • 2
  Susanne Strandberg Juulsgaard
  Jesper
  • 29
  • 1
fb2epub
Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)