da
Libros
Eske Willerslev

Det er et fucking eventyr

Det er et fucking eventyr! er Eske Willerslevs beretning om sin jagt på menneskets forhistorie via knogler og DNA — og sideløbende på, hvem han selv er. I 22 hæsblæsende kapitler fortæller han om sin rejse fra utilpasset skoledreng til pelsjæger i Sibirien til den prisbelønnede eliteforsker, han er i dag. Vi er med, når han henter prøver i Sankt Petersborg og finder den tidligere museumsdirektørs kranie i en montre; når han søger efter ukendte fortidsmennesker i en mexicansk klippehule, der siden bliver raseret af militærpolitiet; når han parterer resterne af en kannibal og bliver ramt af en forbandelse. Og vi er med, da han endelig finder ud af, hvor indianerne stammer fra, og at han selv — og alle andre europæere — er i slægt med dem via et uddødt folk. Undervejs vælter tidligere tiders etablerede videnskabelige fortællinger som dominobrikker, hvilket gør hans modstandere så rasende, at han på et tidspunkt må gå med skudsikker vest. Også vores selvopfattelse som danskere får et skud for boven, da Eske opdager, at vores historie slet ikke går tilbage til stenalderen, som vi har lært i skolen, men at vores virkelige forfædre var hyrder på De Pontiske Stepper, og at vikingerne i øvrigt var et mix af folk fra nær og fjern. Det er et fucking eventyr!  handler om at have eventyret som drivkraft og om at opsøge ukendt land — men også om at fejle, overvinde modstand og konstant flytte grænserne for, hvad man kan, tør og ved.
275 páginas impresas
Publicación original
2022
Año de publicación
2022
Editorial
Gyldendal
¿Ya lo leíste? ¿Qué te pareció?
👍👎

Opiniones

 • Christa Lund Nielsencompartió su opiniónel año pasado
  👍Me gustó

  Fantastisk spændende og morsom bog 🥳♥️

 • Anne-mette Esmann Hjorhöycompartió su opiniónel mes pasado
  👍Me gustó

 • Erik Johansen Jappecompartió su opiniónel año pasado
  👍Me gustó
  💡He aprendido mucho

Citas

 • Erik Johansen Jappecompartió una citael año pasado
  Men jeg ved også godt, at det ikke er noget for mig. Er jeg ikke under pres, begynder jeg at mærke en tomhed og en rastløshed og også et faldende selvværd. Den tomhed forsvinder, når jeg får resultater ud, som er videnskabeligt banebrydende. Så får jeg en følelse af varme i hele kroppen, som godt nok er kortvarig, men som trods alt er der – og som er alt besværet værd.
 • Erik Johansen Jappecompartió una citael año pasado
  Af og til ville jeg nok ønske, at jeg ikke evig og altid behøvede at jagte nye resultater. Jeg har stadig en lille længsel i maven efter det simple liv – pelsjægerlivet, farmen i Montana, jagthytten i Rocky Mountains. Min konklusion midtvejs i livet er velsagtens, at hvis man kan finde glæden, lykken og tilfredsheden i det enkle liv, så kan det meget vel være det rigtige at gå efter. Hvis man ellers kan holde det ud, tror jeg, man kan spare sig selv for en masse bekymringer.
 • Erik Johansen Jappecompartió una citael año pasado
  Af og til ville jeg nok ønske, at jeg ikke evig og altid behøvede at jagte nye resultater. Jeg har stadig en lille længsel i maven efter det simple liv – pelsjægerlivet, farmen i Montana, jagthytten i Rocky Mountains. Min konklusion midtvejs i livet er velsagtens, at hvis man kan finde glæden, lykken og tilfreds

En las estanterías

fb2epub
Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)