bookmate game
da
Libros
Svend Brinkmann,Hans Henrik Knoop

Positiv og negativ psykologi

Professor Hans Henrik Knoop og professor Svend Brinkmann er grundlæggende uenige, hvad angår positiv psykologi. I denne single diskuterer de, hvordan den positive psykologi og relaterede perspektiver kan berige og hæmme menneskers livsudfoldelse.
Da Hans Henrik Knoop i 2014 anmeldte Svend Brinkmanns bog Stå fast tog en intens debat mellem de to professorkolleger fart. Deres uenighed går især på begreberne selvudvikling og positiv psykologi. Bør vi som mennesker arbejde på at gøre vores tilværelse bedre og mere harmonisk ved at fokusere på vores trivsel? Eller bør vi snarere arbejde intenst på at forandre de rammer samfundet stiller op for os? Eller består vores bedste chancer i at kombinere de to?
Gyldendal Business Singler er korte og koncentrerede tekster, som du kan læse for hurtigt at sætte dig ind i et emne. Efterfølgende kan man opsøge mere viden, hvis man vil have emnet uddybet.
82 páginas impresas
Publicación original
2016
Año de publicación
2016
¿Ya lo leíste? ¿Qué te pareció?
👍👎

Opiniones

 • Niels Stoubæk Schmidtcompartió su opiniónhace 3 años
  👍Me gustó

  Det er nogle dejlige diskussioner og deres anskuelser giver i den grad stof til eftertanke.
  Jeg har endelig fået en rar oplevelse af diskuteren, fremfor den evindelige rakken ned på en diskussions modstander.
  I den grad værd at læse.

 • Sara holtcompartió su opiniónhace 6 años
  💡He aprendido mucho
  🎯Justo en el blanco

  Skønt at læse en god faglig og oplysende debat og argumentation. Denne form sætter automatisk en proces i gang med egen stillingtagen og heraf følgelig refleksioner.

Citas

 • Karina Schjødtcompartió una citahace 3 años
  En del af problemet skyldes nok den (efter min mening) misvisende og fjollede betegnelse ”positiv psykologi”. Altså: Hvorfor ”positiv”? Ingen taler om positiv matematik (uden negative tal?) eller positiv fysik (uden negative ladninger?). Så kan du sige, at det bare er en betegnelse, og det er sandt, men det er netop denne betegnelse, der har banet vejen for dens enorme udbredelse. Ja, positiv psykologi har fokus på forbedring af menneskelivet, men det har alpsykologi jo. Ja, positiv psykologi søger at bidrage til trivsel, men det gør alpsykologi vel. Hvorfor så ikke bare tale om psykologi? Så slap du for hele tiden at skulle forklare, at man selvfølgelig også lægger vægt på fx negative emotioner
 • Karina Schjødtcompartió una citahace 3 años
  primært bør føre over for de ganske mange coaches og konsulenter, der brander sig med ”positiv psykologi”, men udøver deres virke på en måde, der søger at tilpasse ansatte til kritisable forhold frem for at ændre disse forhold. Efter udgivelsen af Stå fast har jeg fået talrige mails og breve fra folk, som føler sig ydmyget og kørt over af sådanne ”positive psykologer” (som her skal sættes i anførselstegn)

  Brinkmann ser at positiv bliver brugt til at se reelle problemer, som udfordringer man skal ændre forholdet til frem for at ændre de reelle forhold. Således at det bliver en måde til at vedligeholde dårlige forhold.

 • Karina Schjødtcompartió una citahace 3 años
  Især når den fører til, at reelle magtasymmetrier og strukturelle mekanismer ignoreres til fordel for identifikation af signaturstyrker hos medarbejdere, dyrkelsen af flow og højdepunktsoplevelser og forskellige former for positive ”italesættelser” (fx af problemer som ”udfordringer

En las estanterías

fb2epub
Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)