bookmate game
da
Libros
Stephen Hawking

Korte svar på de store spørgsmål

Den verdenskendte kosmolog og bestsellerforfatter til En kort historie om tid’ har efterladt os sine sidste tanker om universets største spørgsmål i dette betagende posthume værk.

Hvordan opstod universet? Kan menneskeheden overleve på Jorden? Findes der intelligent liv uden for vores solsystem? Kommer kunstig intelligens til at udkonkurrere os?

Igennem sin enestående karriere udvidede Stephen Hawking vores forståelse af universet og opklarede nogle af dets største mysterier. Men selv når hans teoretiske arbejde med sorte huller, imaginær tid og multivers førte hans tanker til rummets yderste grænser, troede Hawking  fuldt og fast på, at videnskaben skulle spille en rolle i løsningen af Jordens største problemer.

Nu hvor vi står over for potentielt katastrofale forandringer — herunder klimaforandringer, truslen om atomkrig og udviklingen af kunstig super-intelligens — har Stephen Hawking rettet sin opmærksomhed mod menneskehedens mest presserende anliggender.

Med en fascinerende argumentation og karakteristisk humor er 'Korte svar på de store spørgsmål' den sidste bog fra en af historiens største begavelser, en intellektuelt stimulerende tour de force fra universets uendelige vidder til de allermest vedkommende udfordringer, som vi og vores klode står over for.

En procentdel af indtægterne fra bogen går til velgørende formål.
199 páginas impresas
Propietario de los derechos de autor
Forlaget Klim
Publicación original
2018
Año de publicación
2018
Editorial
forlaget Klim
Traductor
Ninna Brenøe
¿Ya lo leíste? ¿Qué te pareció?
👍👎

Opiniones

 • dennisrisvadcompartió su opiniónhace 3 años
  👍Me gustó
  💡He aprendido mucho
  🎯Justo en el blanco

  Naturvidenskabelige svar på nogle af tilværelsens helt store spørgsmål, kombineret med Hawkings videnskabsfilosofiske og etiske overvejelser. Selv om bogen er skrevet så den umiddelbart er let at læse, kan betydningen af ideerne til tider være temmelig svær at forstå.

 • Peter Bertel Ottesencompartió su opiniónhace 5 años
  👍Me gustó

  ,

 • Sidsel Maja Wahlgrencompartió su opiniónhace 6 años
  👍Me gustó

  Nice

Citas

 • Elsebeth Suhr Hjortshøjcompartió una citahace 3 años
  Jeg var tiltrukket af rollen på grund af dobbeltheden i Stephens triumfer udadtil med sit videnskabelige arbejde og den indre kamp mod motor-neuron-sygdommen, som begyndte, da han var i starten af tyverne. Hans liv var en unik, kompleks og righoldig historie om menneskelig udholdenhed, familieliv, store akademiske bedrifter og ren trods stillet over for de utallige forhindringer. Det, vi ønskede, var at vise det inspirerede menneske og samtidig den stædighed og det mod, der var vilkåret for Stephens liv, og som både han selv og de, som holdt af ham, udviste.

  Men det var lige så vigtigt også at vise den side af Stephen, som gjorde ham til en vaskeægte showman. Jeg endte med at have tre billeder hængende i min vogn på filmsettet, som jeg brugte som pejlemærker. Det ene var det af Einstein, som rækker tunge, fordi der er et lignende legesygt vid på spil hos Hawking. Det andet var en joker fra et sæt spillekort gengivet som en dukkefører, fordi jeg tænker, at Stephen altid havde folk i sin hule hånd. Og det tredje var af James Dean. Det var det, jeg fornemmede, da jeg mødte ham – det skarpe glimt i øjet og humoren.

  Det største pres forbundet med at spille en nulevende person er, at man må stå til ansvar for sin præstation over for det menneske, man har portrætteret. I Stephens tilfælde var dette ansvar udvidet til hans familie, som havde været meget åbne og gavmilde over for mig i forbindelse med mine forberedelser til filmen. Før Stephen så den til en screening, sagde han: “Jeg vil fortælle dig min ærlige mening. Godt. Eller det modsatte.” Jeg svarede, at hvis det var “det modsatte”, kunne han måske bare nøjes med at sige “modsat” og spare mig for de skånselsløse detaljer. Generøst nok sagde Stephen, at han havde nydt filmen. Den havde rørt ham, men typisk for ham sagde han også, at han nu mente, at der burde have været mere fysik og færre følelser. Hvilket er umuligt at modsige.

  Siden Teorien om alting har jeg bevaret kontakten med familien Hawking. Jeg var rørt over at blive bedt om at læse højt ved Stephens begravelse. Det var en utrolig trist, men fantastisk dag, fuld af kærlighed og glædelige minder og refleksioner over denne den modigste blandt alle mænd, som har været en ledestjerne for hele verden igennem sin videnskab og i sin kamp for at give handicappede mennesker en berettiget anerkendelse og de rette muligheder for at trives og
 • Hans Jørgen Hansencompartió una citahace 5 años
  Forestil dig, at en mand vil skabe en bakke på et fladt stykke jord. Bakken repræsenterer universet. For at lave sin bakke graver han et hul i jorden og bruger jorden til at bygge bakken med. Men derved laver han selvfølgelig ikke kun en bakke – han laver også et hul, i realiteten en negativ version af bakken. Det materiale som før var i hullet, er nu blevet til bakken, så det hele udgør en perfekt ligevægt.
 • Hans Jørgen Hansencompartió una citahace 5 años
  store mysterium, som er selve sagens kerne i forhold til Big Bang, er at forklare, hvordan et helt, fantastisk, enormt univers af rum og energi kan materialisere sig ud af ingenting. Hemmeligheden ligger i et af de mærkeligste fakta om vores kosmos. Fysikkens love fordrer eksistensen af noget kaldet “negativ energi”.

En las estanterías

fb2epub
Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)