da
Libros
Svend Brinkmann

Det sørgende dyr

Sorgen er kommet i centrum for det moderne menneskes refleksioner over sig selv og over livet. Udbuddet af bøger, tv-programmer, film og musik om sorg er stort. Endvidere er en ny psykiatrisk diagnose for ‘vedvarende sorglidelse’ på vej. Men sorg er ikke en sygdom, som kan overkommes. Den er derimod et livsvilkår for mennesker, der evner at knytte sig til andre i kærlighed.

I denne bog udfolder Svend Brinkmann — blandt andet gennem eksempler fra litteraturen og teatret — sorgens væsen og det vilkår, det er at leve med sorgen. Og han diskuterer, hvad sorgen fortæller om os som mennesker, der formår at elske trods dødens uomgængelighed.
233 páginas impresas
Propietario de los derechos de autor
Forlaget Klim
Publicación original
2018
Año de publicación
2018
Editorial
forlaget Klim
¿Ya lo leíste? ¿Qué te pareció?
👍👎

Opiniones

 • Katrine Seierøe Mortensencompartió su opiniónhace 5 años
  👍Me gustó
  💡He aprendido mucho

Citas

 • Nanna Sofie Jelencompartió una citahace 5 años
  Vores tid er efter flere iagttageres mening præget af et lykke- og positivitetsimperativ (Davies, 2015), hvorimod sorgen i sagens natur er tung og trist, ude af trit med samfundets krav om at være agil, fleksibel og omstillingsparat. Og vores tid er præget af en nyttetænkning, hvor vi skal “have mest muligt ud af det” (Brinkmann, 2016c), men sorgen er hinsides enhver nyttekalkule. Sorgen handler ikke om at få noget ud af noget eller om at spørge “what’s in it for me?” Sorgen er der bare som en gennemgribende, kropslig båret erkendelse af tab og hjemløs kærlighed.
 • Parwana Farwha Nielsencompartió una citahace 2 años
  logien som en videnskab, der handler om et domæne af virkeligheden, som unddrager sig simpel evolutionær eller kausal reduktion.
 • Sandra Shamista Hansencompartió una citahace 2 años
  det en pointe, at de døde skal med ind i livet og ikke holdes ude af det

En las estanterías

fb2epub
Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)