bookmate game
da
Libros
Ebbe Kløvedal

Fortællinger fra Dante Den guddommelige komedie

“Den guddommelige komedie” er et af verdenslitteraturens hovedværker. Her beskriver Dante en rejse i sjælens verden, og hans beretning vrimler med personer og begivenheder fra det 13. århundrede. Det kan virke kaotisk og utilgængeligt, men i Ebbe Kløvedal Reichs mesterlige genfortælling bliver Dantes poetiske storværk tilgængeligt for nutidslæseren.
Ebbe Kløvedal Reich (1940–2005) var en dansk forfatter, der skrev og udgav værker inden for mange forskellige genrer. Han studerede historie ved Københavns Universitet og udgav blandt andet et stort biografisk værk om N.F.S. Grundtvig i 1979 og påbegyndte udgivelsen af en Danmarkshistorie i tre bind imellem årene 1981–1983. Ebbe Kløvedal Reich modtog blandt andet Boghandlernes gyldne laurbær i 1978, Dansk forfatterforenings jubilæumslegat i 1998 og Holberg-medaillen i 2003.
236 páginas impresas
Propietario de los derechos de autor
Lindhardt og Ringhof
Publicación original
2017
Año de publicación
2017
¿Ya lo leíste? ¿Qué te pareció?
👍👎

Opiniones

 • Erik Johansen Jappecompartió su opiniónhace 3 años
  👍Me gustó
  💡He aprendido mucho

Citas

 • gittemeinscompartió una citahace 6 años
  Under ildregnen i den inderste del af syvende kreds straffes sjælen for to former for vold imod Guds orden. Det er den homoseksuelle utugt, som gør ufrugtbart, hvad Gud har skabt som frugtbart, nemlig den kødelige kærlighed. Og det er ågeren og udbytningen, som gør frugtbart, hvad Gud har skabt som ufrugtbart, nemlig guld og sølv.
 • Hallur Dalsgaardcompartió una citahace 3 años
  I Italien har det været sådan lige siden middelalderen.
  Men som Enzensberger skriver (i »Åh, Europa!«, 1987): »Selv hvis de ville, kunne tyskerne, englænderne eller finnerne ikke klare at gøre som italienerne. Dertil er de nemlig ikke snu nok, ikke kyniske nok, ikke begavede nok; for stive, for fastlåste, for dilettantiske, for kompleksfyldte. De har investeret for megen kraft i deres velordnede systemer, delegeret for mange ressourcer, opgaver, forhåbninger til staten. De er kommet ud af øvelsen, når det drejer sig om at handle på egen hånd og sige: Jeg og min klan, min familie, min butik, vi skal nok klare den, om så de andre kreperer. De tror stadig væk på sikkerhedens kimære, de hænger stadigvæk ved en orden, som måske allerede er blevet en anakronisme
 • Hallur Dalsgaardcompartió una citahace 3 años
  Johan Galtung, Hans Magnus Enzensberger og flere andre har i de sidste år peget på en tendens til »italienisering« af hele Europa. Efterhånden som respekten for staten fordamper, og de offentlige kontrolmyndigheder bureaukratiseres og stivner i tekniske omstændigheder, udvikler der sig en helt anden samfundsorden ved siden af den officielle. Den er baseret på vennetjenester, tuskhandel, sort arbejde, plattenslageri, skattesnyd, korruption og – i den yderste konsekvens – mafiametoder og terror

En las estanterías

fb2epub
Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)