Johannes Møllehave

Johannes Møllehave (f. 1937) er forfatter, præst, foredragsholder og meget mere, og han har siden debuten i 1975 med "På myrens fodsti" udgivet over 60 bøger indenfor mange forskellige genrer: erindringer, romaner, prædikensamlinger, børnebøger, samtalebøger, prædikener, læsninger og meget mere. Han har gennem mange år været en synlig skikkelse i radioen, fjernsynet, litteraturen, teatret og folkekirken og delt ud af sin begejstring og mange litterære kæpheste: Kierkegaard, Storm P., H.C. Andersen, Dostojevskij, Grundtvig og alle de andre. Johannes Møllehave har modtaget en lang række priser for sit forfatterskab og engagement, bl.a. De gyldne laurbær 1980, Rosenkjær-prisen 1994, Hans Christian Andersen prisen 1996, Niels Matthiasens mindelegat 1997, Paul Hammerich-prisen 2000, Årets forfatter 2003, Blicherprisen 2005, Modersmål-prisen 2005, Bibelselskabets pris 2007 og Publicistprisen 2012.

Citas

metteovecompartió una citael año pasado
Fortvivlelsen, siger han, kan altid føres tilbage til det ene og samme: At et menneske vil af med sig selv. Den fortvivlede håber at døden i hvert fald vil gøre det af med fortvivlelsen, men da han ikke dør, bærer han dag ud og dag ind fortvivlelsen i sig som sygdommen til døden.
Pernille Bogø (she/her)compartió una citahace 17 días
Så langt jeg kan huske tilbage, var jeg enig med mig selv om eet, at for mig var der ingen trøst eller hjælp at søge hos andre.
Pernille Bogø (she/her)compartió una citahace 17 días
„Forbarmende Gud, hvor dog også min far i sit tungsind har gjort mig rædsom uret – en olding der læsser hele sit tungsind på et stakkels barn, for ikke at tale om det end forfærdeligere – og dog med alt dette den bedste fader“.
fb2epub
Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)