bookmate game
da

Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen (f.1950) er en dansk forfatter. Hans fulde navn er Carl Valdemar Jussi Henry Adler-Olsen. Han har læst medicin, samfundsfag og film på universitet, og han har deleksamen i Nyere Politisk Historie og er exam.art. i Filmvidenskab.

Jussi Adler-Olsen har haft en alsidig karriere som bl.a. forlægger, redaktør, filmkomponist og antikvarboghandler. Han debuterede som skønlitterær forfatter, i en alder af 47, i 1997 med romanen ALFABETHUSET. I 2007 udgav han krimien KVINDEN I BURET, som er første bind i den populære serie om Carl Mørck og Afdeling Q. I 2021 udkom det niende bind i serien om Afdeling Q med titlen NATRIUM CHLORID. Der er indtil videre planlagt 10 bøger i serien om Carl Mørck.

I Afdeling Q, der er en afdeling under politiet, hvor de tager sig af ældre sager, møder vi blandt andet vicekriminalkommissær Carl Mørck, Assad og Rose. Krimierne om Afdeling Q er blevet bestsellere herhjemme og har opnået stor succes både i Danmark og i udlandet. Bøgerne, der er udgivet i flere lande, er også blevet filmatiseret med Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen som Carl Mørck, det er indtil videre blevet til tre film i serien.

Jussi Adler-Olsen har vundet en række priser for sit forfatterskab, heriblandt De Gyldne Laurbær i 2011 og Martha-prisen i 2013 som er en pris, hvor det er læserne selv, der stemmer og dermed vælger, hvem prisen skal gå til.
vida del autor: 2 Agosto 1950 actualidad

Citas

lho03497compartió una citahace 2 años
Atu betyder vogter. Aban betyder sten.
Svend Aage Jakobsencompartió una citahace 3 meses
Elsebeth Egholm
Vandrende skygger

Bunken med sphagnum dækkede det cirkelrunde be
Svend Aage Jakobsencompartió una citahace 3 meses
Sådan; vær så artig.

Opiniones

b8725735142compartió su opiniónhace 2 años
👍Me gustó

👏👏👏😎😎😎

Søren Kjærgaard Rasmussencompartió su opiniónel mes pasado
👍Me gustó

👍😁

Conni Kalhøjcompartió su opiniónhace 2 años
👍Me gustó

👍👏

fb2epub
Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)