Morten Vestergaard

Pigen fra Auschwitz

På en villavej i Fredericia bor en 86-årig kvinde med en gribende, men også grusom historie.

Arlette Levy Andersen levede over et år i koncentrationslejrene Birkenau og Auschwitz i slutningen af Anden Verdenskrig. I fire årtier fortalte Arlette end ikke sin egen jødiske familie, hvad der hændte, fra hun blev arresteret af Gestapo på et fransk universitet i efteråret 1943, til hun i maj 1945 stærkt afkræftet ankom med toget til sin hjemby Paris, hvor hun blev hentet af sine forældre.I mange år forsøgte Arlette at glemme.

I Pigen fra Auschwitz åbner hun nu døren til de grufulde oplevelser, fordi hun føler sig forpligtet: »Snart vil der ikke være flere, der kan fortælle, hvad der hændte«, som hun udtrykker det. Arlette fortæller i bogen om sin opvækst i Paris, arrestationen, deportationen i kreaturvogne og opholdet i koncentrationslejrene. Om at overleve som kz-fange. Om at tie og holde minderne for sig selv. Og om kærligheden, som efter krigen førte hende til Danmark, hvor hun stiftede familie og virkede som gymnasielærer, indtil hun lod sig pensionere.

Pigen fra Auschwitz er en uafrystelig stærk beretning om en kvinde, som har overvundet det værste, et menneske kan opleve.
199 páginas impresas
Publicación original
2011

Libros relacionados

Otras versiones

Opiniones

  Pernille Louise Bösercompartió su opiniónhace 7 meses
  👍Me gustó

  Vigtig og skræmmende historie, som alle bør kende.

  Susan Pia Jensencompartió su opiniónhace 2 años
  👍Me gustó

  Jeg vil anbefale alle der kan læse til at bruge et par timer af deres liv, på at læse denne bog. Jeg har i mange år “undgået” at læse om Auschwitz, da min farfar var modstandsmand, og som blev arresteret og sendt dertil. Han var heldigvis en af heldige der overlevede, men han var efter hvad jeg har fået fortalt, meget mærket af hans “ophold”. Jeg nåede desværre aldrig at møde min farfar, da han døde nogle år inden at jeg blev født. Efter at have læst den bog, sidder jeg nu med en følelse af at kende ham lidt bedre. Så til alle der har en forkærlighed for biografier, alle som ikke fornægter den del af verdens historie, alle som har haft pårørende der blev mærket af 2.verdenskrig, og folk som ikke ønsker at historien skal gentage sig, vil jeg bare sige: Kom igang med læsningen!

  Linda Lindgaard Andersencompartió su opiniónhace 2 años
  👍Me gustó

  En meget gribende fortælling.
  Tak til Arlette for at dele hendes historie med os. Et vidnesbyrd om at vi aldrig må glemme hvilken skæbne så ufattelig mange mennesker led under Holocaust...

En las estanterías

  Politikens forlag
  JP/Politikens Forlag
  • 1K
  • 358
  Helle Vedel
  Biografier
  • 68
  • 8
  Anette Karna Johansen
  Anette
  • 710
  • 4
  Steffen Lyngbak Greve
  E-bøger
  • 12
  • 2
  Didde Elberg Rønnow
  Didde
  • 275
  • 1
fb2epub
Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)