bookmate game
da
Libros
Svend Brinkmann

Hvad er et menneske

 • Erik Johansen Jappecompartió una citahace 16 días
  Livet er en gave, ja, men det at forholde sig til gaven i form af tilværelsens vilkår er en opgave, som der ikke er nogen entydig opskrift på.
 • Erik Johansen Jappecompartió una citahace 17 días
  Andreas kunne mærke, at Sally tog hans hånd. Det gav en varm og kildrende fornemmelse i hele armen, der forplantede sig til resten af kroppen. Var alt dette virkelig bare biologi? Var det en glæde, en lykke, som kunne reduceres til hjerneprocesser? Og kunne den mon optimeres ved hjælp af kemi? Det kunne han ikke rigtig forlige sig med.
 • Erik Johansen Jappecompartió una citahace 19 días
  Man burde ikke søge efter en abstrakt mening med livet. Enhver har sit særlige kald, sin mission i livet; enhver må udføre en konkret opgave, der kræver at blive fuldført. Der kan man ikke erstattes, der kan ens liv ikke leves om igen.”54 Og derfor – fortsætter Frankl – er menneskelivets virkelige mål ikke at realisere sig selv (at optimere sig eller blive den bedste udgave af sig selv, som vi nok ville sige i dag): “Selvrealisering er slet ikke et muligt mål, af den simple grund, at jo mere et menneske stræber efter den, desto mere går det glip af den. For kun i den udstrækning, et menneske hengiver sig til virkeliggørelsen af sit livs mening, realiserer det sig selv.”55 Frankls pointe er kort sagt den samme som denne bogs: Menneskets opgave i livet er ikke at realisere sig selv, men at blive menneske. Og til det hører netop en besindelse på de fordringer, der møder mennesket i stort og småt, særligt i relation til andre.
 • Erik Johansen Jappecompartió una citahace 23 días
  Mennesket har altså ifølge Aristoteles et iboende formål, som skal udvikles i en dannelsesproces. At blive menneske vil ifølge denne græske tanke sige, at man realiserer et potentiale, man har i sig. Ikke potentialet til at blive “den bedste udgave af sig selv” eller sådan noget, men potentialitet til at blive et menneske, et godt menneske. Det er den grundlæggende opgave, vi alle er stillet i vores liv: at blive det bedst mulige menneske.
 • Erik Johansen Jappecompartió una citahace 23 días
  “Jeg ved godt, at det ikke er særlig opløftende, men jeg mener, at menneskehedens største opgave – måske nogensinde! – er at håndtere konsekvenserne af vores egne aktiviteter. Hele den teknologiske udvikling kommer med en bagside.”
 • Lars Holst Bundgårdcompartió una citahace 3 años
  “Græd ikke så aflangt, du grønne ansjos, endnu kan dit træben vel spille!”
 • Lars Holst Bundgårdcompartió una citahace 3 años
  Andreas var så stødt på begrebet om livets bog, der havde en særlig betydning i den jødiske tænkning.64
 • Lars Holst Bundgårdcompartió una citahace 3 años
  “Vi har brug for nogen, der både forstår andre mennesker og har mod til at gøre det rette! Især i et gennemreguleret teknologisk samfund.
 • Lars Holst Bundgårdcompartió una citahace 3 años
  “Du har empati, Andreas. Det er det, jeg altid har sagt. Måske næsten for meget. En følsom dreng som dig bliver mere påvirket af andre end os gamle kynikere. Det skal du være glad for, selv om det gør livet besværligt. Hvis flere havde været som dig, kunne vi nok have undgået nogle af historiens tragedier.”
 • Lars Holst Bundgårdcompartió una citahace 3 años
  Vi har også brug for nogen, der går imod systemet, når det er uretfærdigt!
fb2epub
Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)