bookmate game
da
Libros
Herman Melville

Moby-Dick eller Hvalen

Den dramatiske fortælling om drengen Ismael og den hvide dræberhval ’Moby Dick’ er en af verdenslitteraturens helt store klassikere. Ismael drømmer om at blive hvalfanger og får arbejde på kaptajn Akabs skib The Pequod. Akab har mistet sit ene ben i kamp med den hvide hval og er nu besat af tanken om hævn. Hans vanvittige jagt på det farlige dyr bliver en kamp på liv og død, der bringer hele besætningen i fare.

Herman Melville (1819–1891) var en amerikansk forfatter, hvis bøger bygger på hans egne erfaringer som sømand. I dag er Herman Melville verdensberømt for sin roman “Moby Dick”, men i sin samtid blev romanen dårligt modtaget og hurtigt glemt igen. Først mange år efter Herman Melvilles død blev “Moby Dick” genopdaget og regnes i dag i blandt de allerstørste klassikere i den amerikanske litteratur.
823 páginas impresas
Publicación original
2021
Año de publicación
2021
Editorial
Saga Egmont
Traductor
Mogens Boisen
¿Ya lo leíste? ¿Qué te pareció?
👍👎

Opiniones

 • Allan Andersencompartió su opiniónel año pasado
  👍Me gustó
  💡He aprendido mucho

  Fremragende og storslået klassiker.

 • Niels Brøgger Obsencompartió su opiniónhace 4 años
  👍Me gustó

  Spændende hvis man interesserer sig for søfart og ikke mindst hvalfangst i gamle dage.

 • Jonas Vesthcompartió su opiniónhace 3 años
  💤Aburrrriiiido

Citas

 • mariateglkampcompartió una citahace 3 años
  Er grunden den, at det ved sin ubestemmelighed giver os en dunkel forestilling om universets kolde tomhed og umådelighed og derved stikker os bagfra med tanken om tilintetgørelsen, når vi skuer mælkevejens hvide dyb? Eller skyldes det, at hvidheden i sin essens ikke så meget er en farve som den synlige fraværelse af farve og samtidig sammensmeltningen af alle farver? Skyldes det disse faktorer, at der over et vidtstrakt snelandskab er en sådan stum og dog så sigende tavshed – en farveløs ateismens alfarve, som vi viger tilbage for? Og når vi tager hin anden naturforskernes teori i betragtning, nemlig at alle andre jordiske farvetoner – hver eneste herlig eller yndig prydelse – de liflige nuancer i solnedgangsskyer og skove, smørblomsternes gyldne fløjl og den unge piges sommerfuglekinder alt sammen kun er snedige bedrag, der ikke reelt er de pågældende substanser iboende, men kun pålægges dem udefra, så at den ganske guddommelige natur i virkeligheden kun maler som skøgen, hvis lokkemidler intet andet dækker end lighuset indeni, og når vi går videre og betænker, at den mystiske kosmetik, der frembringer hver og en af naturens farvetoner, lysets store princip, evigt forbliver hvidt eller farveløst i sig selv, og at
 • mariateglkampcompartió una citahace 3 años
  Hvad er det, der i den grad virker frastødende ved albinoen og ofte sådan forskrækker øjet, at han stundom afskyes af sine allernærmeste? Det er den hvidhed, hvori han er klædt, og som udtrykkes i det navn, han har fået. Albinoen er lige så velskabt som andre mennesker – er ikke vanskabt på nogen måde – og dog gør det blotte syn af hans totale hvidhed ham endnu sælsommere afskyelig end det grimmeste misfoster. Hvorfor forholder det sig således?
 • Tcompartió una citahace 3 años
  Og dog var denne næsten frygtelige dvaskhed hos ham et karaktertræk, der også syntes at indbefatte en total hjerteløshed over for alt og alle, stundom sært isprængt gammel, gebrækkelig, fortidsagtig, stakåndet lystighed, der nu og da ikke savnede et vist gråhåret vid af den slags, som kan tænkes at have livet op på hundevagten i Noahs ærværdige ark.

En las estanterías

fb2epub
Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)