da
Libros
Minik Rosing

Rejsen til tidernes morgen

De færreste er klar over, at uden liv havde der ikke været kontinenter. Det viser sig nemlig, at livet er den stærkeste forandrende kraft på Jorden. Det har geologien afsløret, og det beretter Danmarks egen stjerneforsker indenfor geologi Minik Rosing om i sin bog.

Vi følger de opdagelser, der danner fundamentet for vores forståelse af jorden og livet som uadskillelige fænomener. Vi følger også med i opdagelsen af de tidligste spor af livet på jorden, og i forskningen i hvordan landjorden, havet og atmosfæren har udviklet sig i takt med livets opståen og udvikling på jorden.

Ligesom bogens forfatter, stammer stor del af vores viden om Jorden fra Grønland. Derfor er bogen også en kærlighedserklæring til det Grønland, der har været drivkraften i Minik Rosings geologiske forskning.
328 páginas impresas
Publicación original
2018
Año de publicación
2018
Editorial
Gyldendal
¿Ya lo leíste? ¿Qué te pareció?
👍👎

Opiniones

  • Dorte Poulsencompartió su opiniónhace 3 años
    👍Me gustó

Citas

  • Vagncompartió una citahace 4 años
    I de seneste årtier er der opstået en opfattelse af Grønlands og i særdeleshed grønlændernes historie som historien om et stakkels, umælende urfolk som passive og uinformerede ofre for en brutal kolonimagts overgreb. Imidlertid er grønlændernes historie i mine øjne historien om et ekstremt tilpasningsparat, veloplyst og aktivt medvirkende folks transformation af deres samfund under indflydelse af en stadig mere påtrængende globalisering. Et fænomen, som ikke i sig selv har nogen arkitekt eller nogen specifik intention, men er et logisk resultat af menneskets nysgerrighed og trang til at udforske verden koblet med en stadig voksende global befolkning, som af simpel matematisk nødvendighed må påvirke hinanden mere og mere i takt med, at de fylder mere og mere og derfor bliver presset tættere og tættere sammen.

En las estanterías

fb2epub
Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)