da
Libros
Ditte Ingemann

Mit grønne køkken

 • Josefine Nygaard Martinussencompartió una citahace 4 años
  TOMATSUPPE MED RØDE LINSER
  4 personer

  Denne suppe er både nem at lave og billig. Sørg for at vælge gode, modne tomater, som har masser af smag. Kan du ikke skaffe modne tomater, så brug i stedet gode tomater fra dåse.

  Ingredienser:

  2 rødløg

  4 fed hvidløg

  2 spsk olivenolie

  1 kg friske, modne tomater

  1 bdt frisk oregano

  5-6 dl grøntsagsbouillon

  100 g røde linser

  salt og peber

  1½ dl fløde

  Topping:

  lidt frisk oregano

  en smule creme fraiche

  Hak løg og hvidløg groft, og svits det i olie i en varm gryde. Skær tomaterne i mindre stykker, og kom dem i gryden sammen med oregano. Svits det hele godt i ca. 5 minutter, og dæk tomaterne med bouillon. Lad det hele simre i ca. 30 minutter.

  Blend suppen med et stavblender. Tilsæt mere vand, indtil din suppe har den helt rigtige konsistens. Tilsæt linser, og lad suppen simre i 20-30 minutter. Smag til med salt og peber, og evt. et nip sukker og balsamico.

  Tilsæt til sidst fløde, og varm suppen igennem. Pynt suppen med frisk oregano og evt. en smule creme fraiche.

  TIP // Suppe smager ofte endnu bedre dagen efter, når den har stået og udviklet mere smag. Lav gerne store portioner, så du har til flere dage, eller frys suppen ned til travle dage.
 • nanschultzcompartió una citahace 3 años
  GO’MORGEN-MUFFINS MED SQUASH & PEKANNØDDER
 • Isabelcompartió una citahace 4 años
  Suppe:
  10 g ingefær
  1-1,2 l kogende vand
  3-4 spsk misopasta
  2 spsk tamari (eller soja)
  limesaft
  Fyld:
  150 g boghvedenudler
  250 g svampe, fx champignoner, østershatte eller shiitakesvampe
  olie
  4 forårsløg
  ½ bdt thaibasilikum
  2 tsk sesamfrø
  Riv ingefær, og bland det med kogende vand. Rør misoen ud i vandet, og smag til med tamari og limesaft. Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Skær svampene ud i små skiver, og steg dem på en varm pande i olie i 4-5 minutter. Krydr med salt og peber.
  Kom nudler, svampe og finthakket forårsløg i fire skåle, og fordel misosuppen i skålene. Pynt med thaibasilikum og sesamfrø, og servér suppen med det samme.
  Smag suppen til med chilisauce eller fx en smule mørk sesamolie.
  TIP // I stedet for nudler kan du komme fintsnittet spidskål i – på den måde får du ekstra grøntsager i din suppe.
  SUPPE MED BAGTE PEBERFRUGTER
  4 personer
  Denne suppe er lavet af tomat og peberfrugt, som er bagt i ovnen. Det giver suppen en sød, dyb smag. Suppen er nem at lave og kræver ikke mange ingredienser, så den er både billig og sund. Servér evt. med en smule kød, fx en rest kylling.

  Ingredienser:
  4 røde peberfrugter
  600 g tomater
  2 rødløg
  2 fed hvidløg
  1 spsk olivenolie
  salt og peber
  frisk timian
  1 håndfuld bredbladet persille
  4 spsk olivenolie
  2-3 dl grøntsagsbouillon
  Topping:
  creme fraiche eller yoghurt
  feta
  Rengør peberfrugterne, halvér dem, og fjern kernerne. Skær tomater og løg i mindre stykker, og læg dem på en bageplade med peberfrugter og hvidløg (uden skal). Vend olie, salt og peber rundt i blandingen, og læg lidt frisk timian ved. Bag det hele ved 200 grader i ca. 1 time. Rør undervejs.
  Kom grøntsagsblandingen i en blender sammen med olivenolie og rengjort persille. Blend, indtil blandingen er helt ensartet og cremet. Smag til med salt og peber. Kom suppen i en gryde, og tilsæt bouillon eller fond, afhængigt af hvilken konsistens du ønsker. Servér suppen med en skefuld creme fraiche eller yoghurt på toppen.
  TIP // Det smager også godt med smuldret feta over suppen.
  SPICY SUPPE MED GRÆSKAR & TOMAT
  4 personer
  Denne græskarsuppe er indbegrebet af efterår, både farve- og smagsmæssigt. Til suppen serverer jeg ofte mit gode nøddebrød, se opskrift her.

  Ingredienser:
  800-1.000 g hokkaido
  1 rødløg
  3 fed hvidløg
  2 spsk olivenolie
  400 g tomater
  2-3 tsk stødt spidskommen
  2 tsk stødt chili
  1 tsk gurkemeje
  8-9 dl grøntsagsbouillon
  4 dl kokosmælk
  salt og peber
  Topping:
  frisk mynte
  granatæblekerner
  dukkah (se opskrift her)
  Skær skrællen af græskaret, fjern kernerne, og skær kødet ud i små tern. Hak løg og hvidløg groft, og svits det i en smule olivenolie i en gryde. Tilsæt græskar og halve tomater. Svits det hele et par minutter under omrøring. Tilsæt spidskommen, chili og gurkemeje, og rør godt rundt. Tilsæt bouillon, og lad det simre i ca. 30 minutter. Blend derefter suppen, til den er helt glat og ensartet. Tilsæt mere fond, hvis du ønsker en tyndere suppe. Varm græskarsuppen igennem, tilsæt kokosmælk, og smag til med salt og peber.
  Pynt suppen med frisk mynte og granatæblekerner, eller lav din egen dukkah, som passer perfekt til græskarsuppen.
  TIP // Det er altid dejligt med brød til suppe. Prøv fx nøddebrødet, evt. toppet med nogle skiver avocado. Det giver ekstra mæthed og smager dejligt.
  SUPPE AF HVIDE ASPARGES
  2-4 personer
  Dette er en mild, delikat suppe med hvid asparges i centrum. Hvide asparges skal skrælles før brug – det er nemmest fra hovedet og nedad. Læg dem evt. på et skærebræt, mens du skræller dem – så knækker de ikke. Skær enden af, da den ikke er rar at spise. Pift evt. suppen op ved at tilsætte rejer inden servering.

  Ingredienser:
  1 kg hvide asparges
  1 løg, finthakket
  1 spsk smør
  1 l kyllingefond
  1,5 dl fløde
  hvidvin eller citronsaft
  4 håndfulde brøndkarse
  Skræl de hvide asparges, og skær den nederste del af. Skær dem i mindre stykker a ca. 1 cm, og tag hovederne fra – de skal bruges til sidst.
  Steg finthakket løg i smør, tilsæt asparges, og lad det stege videre i ca. 2 minutter. Tilsæt fond, og lad det hele simre i ca. 30 minutter, eller indtil aspargsene er møre. Blend suppen i en blender eller med stavblender, indtil den er helt glat, og tilsæt derefter fløde og aspargeshovederne. Lun suppen, og smag suppen til med hvidvin eller citronsaft, salt og peber. Servér suppen med masser af frisk brøndkarse på toppen.
  TIP // De hvide, danske asparges er i sæson fra maj til juni og har en fin, sødlig smag, der minder om ærter. De er gode i suppe, men kan også bruges rå i salater.
  GRØN SUPPE MED ÆRTER & BROCCOLI
  4 personer
  Hjemme hos mig er ærtesuppe et hit både sommer og vinter. Jeg topper suppen med ristede hasselnødder og sprød bacon, når det skal være ekstra lækkert.

  Ingredienser:
  1 spsk smør
  2 fed hvidløg
  1 løg
  300 g broccoli
  450 g ærter, frosne
  skal fra 1 økologisk citron
  7-8 dl grøntsagsbouillon
  2,5 dl fløde
  salt og peber
  Topping:
  4 spsk ristede hasselnødder
  sprød bacon
  evt. ærteskud
  Varm smør op i en gryde. Hak hvidløg og løg groft, og svits det i smør i ca. 2 minutter. Skær broccoli i grove stykker, og kom dem i gryden sammen med ærter og citronskal. Tilsæt bouillon, og lad suppen simre i ca. 20 minutter. Blend den helt glat med en stavblender. Lad suppen koge op, tilsæt fløde, og smag til med salt og peber. Hvis du ønsker en tyndere suppe, så tilsæt en smule mere bouillon.
  Servér suppen med ristede hasselnødder på toppen og evt. en smule ærteskud eller sprød bacon.
 • Dorthe Baadsgaardcompartió una citahace 5 años
  1 løg, finthakket
  2 fed hvidløg, revet
  2 tsk stødt spidskommen
  1 tsk røget paprika
  2 dåser hakkede tomater
  2 røde peberfrugter, hakket
  2 tsk stærk chilisauce
  4-8 æg
  salt
  Topping:
  persille og koriander, hakket
  Varm olie op i en pande, og svits løg, hvidløg, spidskommen og paprika deri. Efter 3-4 minutter tilsættes de hakkede tomater og peberfrugter. Lad det hele simre i ca. 20 minutter ved middel varme. Tilsæt chilisauce, og smag til med salt.
  Lav små fordybninger i blandingen, og slå æggene ud deri. Lad det simre videre i ca. 20 minutter, eller indtil æggene har sat sig. Top med masser af hakket persille og koriander, og servér.
  BAGT AVOCADO MED GRØNT FYLD
fb2epub
Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)