Mænd forklarer mig ting, Rebecca Solnit
da
Libros
Rebecca Solnit

Mænd forklarer mig ting

Leer
Rebecca Solnit blev et ikon, da hun med sit skarpe og veloplagte essay Mænd forklarer mig ting satte ord på den lidt nedladende måde, nogle mænd forklarer kvinder noget, de allerede ved. Solnits beskrivelse gik sin sejrsgang over hele verden, og begrebet mansplaining var født. Titelessayet er humoristisk, men slår også en alvorligere tone an, for mansplaining kradser kun i overfladen af dybere kvindefjendske strukturer. Solnit kaster her lys over, hvordan den systematiske vold og undertrykkelse af kvinder viser sig i forskellige former for magtudøvelse, om det så drejer sig om gruppevoldtægter, seksuelle krænkelser eller en toppolitikers overgreb på en stuepige i New York. Rebecca Solnit (f. 1961) er prisvindende amerikansk historiker, aktivist og forfatter til 18 bøger om bl.a. landskab, miljø, kunst og politik. Hun er en af USA’s fremmeste og mest læste essayister.
123 páginas impresas
Publicación original
2019
Editoriales
Gyldendal, Rosinante

Opiniones

Christina Yoon Pedersen
Christina Yoon Pedersencompartió su opiniónhace 9 meses
👍Me gustó
💀Espeluznante
💡He aprendido mucho

Et meget skræmmende men super skarp observation af tingenes tilstand. Godt at en global udvikling og bevidsthed er i gang. Der er stadig lang vej endnu, men det går fremad!

Amanda Emma
Amanda Emmacompartió su opiniónhace 9 meses
👍Me gustó

Inga Marie Volden
Inga Marie Voldencompartió su opiniónel año pasado
👍Me gustó

Citas

Louise Lenander Petersen
Louise Lenander Petersencompartió una citahace 5 meses
fter udgivelsen af min bog Wanderlust i år 2000 blev jeg bedre til at modstå forsøgene på at mobbe mig ud af mine egne opfattelser og fortolkninger af tingene.
Rikke Bækgaard Christensen
Rikke Bækgaard Christensencompartió una citahace 6 meses
En freudianer ville hævde at vide, hvad de har, og jeg ikke har, men intelligens sidder ikke i skridtet – ikke engang hvis man kan skrive en af Virginia Woolfs lange, smukt melodiske sætninger om den umærkelige undertrykkelse af kvinder i sneen med sin diller.
Lars Nørr Mikkelsen
Lars Nørr Mikkelsencompartió una citahace 7 meses
Hvis ikke det fremgår tydeligt nok i essayet, så er jeg vild med, når folk forklarer mig ting, de ved noget om, og som jeg er interesseret i, men endnu ikke ved noget om; det er, når de forklarer mig ting, som jeg ved noget om, hvorimod de ikke gør, at samtalen går galt).

En las estanterías

Vil læse, Lise Faber
Lise Faber
Vil læse
  • 531
  • 43
Ugens udvalgte, Bookmate
Bookmate
Ugens udvalgte
  • 99
  • 20
Faglitteratur , T
Evangelista
T Evangelista
Faglitteratur
  • 15
  • 14
Læs og lær, Mie Hansen
Mie Hansen
Læs og lær
  • 15
  • 5
Amanda, Jens Asbjørn
Jens Asbjørn
Amanda
  • 78
  • 1
fb2epub
Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)