Rebecca Solnit

Mænd forklarer mig ting

Rebecca Solnit blev et ikon, da hun med sit skarpe og veloplagte essay Mænd forklarer mig ting satte ord på den lidt nedladende måde, nogle mænd forklarer kvinder noget, de allerede ved. Solnits beskrivelse gik sin sejrsgang over hele verden, og begrebet mansplaining var født. Titelessayet er humoristisk, men slår også en alvorligere tone an, for mansplaining kradser kun i overfladen af dybere kvindefjendske strukturer. Solnit kaster her lys over, hvordan den systematiske vold og undertrykkelse af kvinder viser sig i forskellige former for magtudøvelse, om det så drejer sig om gruppevoldtægter, seksuelle krænkelser eller en toppolitikers overgreb på en stuepige i New York. Rebecca Solnit (f. 1961) er prisvindende amerikansk historiker, aktivist og forfatter til 18 bøger om bl.a. landskab, miljø, kunst og politik. Hun er en af USA’s fremmeste og mest læste essayister.
123 páginas impresas
Publicación original
2019
Editoriales
Gyldendal, Rosinante

Libros relacionados

Opiniones

  Christina Yoon Pedersencompartió su opiniónhace 2 años
  👍Me gustó
  💀Espeluznante
  💡He aprendido mucho

  Et meget skræmmende men super skarp observation af tingenes tilstand. Godt at en global udvikling og bevidsthed er i gang. Der er stadig lang vej endnu, men det går fremad!

  Lisbeth Frederiksmosecompartió su opiniónhace 6 meses
  👍Me gustó
  💡He aprendido mucho
  🎯Justo en el blanco

  Lone Nygaard Kragelundcompartió su opiniónhace 6 meses
  👍Me gustó

Citas

  Lisbeth Frederiksmosecompartió una citahace 6 meses
  En central del af den feministiske kamp for at give voldtægt, date rape, voldtægt inden for ægteskabet, partnervold og sexchikane på arbejdspladsen juridisk status som forbrydelser har været at give kvinder denne troværdighed og mulighed for at blive hørt.
  Louise Lenander Petersencompartió una citael año pasado
  fter udgivelsen af min bog Wanderlust i år 2000 blev jeg bedre til at modstå forsøgene på at mobbe mig ud af mine egne opfattelser og fortolkninger af tingene.
  Rikke Bækgaard Christensencompartió una citael año pasado
  En freudianer ville hævde at vide, hvad de har, og jeg ikke har, men intelligens sidder ikke i skridtet – ikke engang hvis man kan skrive en af Virginia Woolfs lange, smukt melodiske sætninger om den umærkelige undertrykkelse af kvinder i sneen med sin diller.

En las estanterías

  Lise Faber
  Vil læse
  • 558
  • 45
  Bookmate
  Gaven til mor
  • 10
  • 25
  Bookmate
  Ugens udvalgte
  • 99
  • 19
  T Evangelista
  Faglitteratur
  • 17
  • 13
  lenejuelk
  Diverse
  • 130
  • 5
fb2epub
Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)