bookmate game
da

Leonora Christina Skov

Leonora Christina Skov (f. 1976) er en dansk forfatter, litteraturkritiker og samfundsdebattør. Hun er uddannet i litteraturvidenskab ved Københavns Universitet og har desuden været litteraturanmelder hos både Politiken og Weekendavisen. Hun fik sin litterære debut i 2002 med antologien De røde sko — Feminisme nu, og året efter fik hun sin romandebut med Rygsvømmeren.

Leonora Christina Skov har udfoldet sig litterært i flere forskellige genrer. I nogle af forfatterskabets tidligere værker, eksempelvis Champagnepigen fra 2007, Silhuet af en synder fra 2010 og også frem til Hvor intet bryder viden fra 2015, trækker hun særligt på detektiv— og krimigenren med overraskelse plots, gotiske elementer og psykologiske perspektiver. Senere i forfatterskabet med værker som Den, der lever stille fra 2018 og Hvis vi ikke taler om det fra 2021 bevæger hun sig mere ind i autofiktionen, hvor hun blandt andet trækker på sin egen opvækst og vejen til at blive forfatter.

Med Den, der lever stille opnåede Leonora Christina Skov sit folkelige gennembrud. Denne autofiktive roman handler blandt andet om frigørelse fra forældre, familierelationer, ensomhed og anerkendelse af ens identitet. I 2018 modtog Leonora Christina Skov De Gyldne Laurbær for Den, der lever stille, og romanen er ligeledes blevet filmatiseret i 2023.
vida del autor: 1976 actualidad

Citas

Mogens Christiansencompartió una citael año pasado
spurgte han, mens flere af drengene grinede, og resten af os holdt vejret.
Mogens Christiansencompartió una citael año pasado
Den allerførste time vi havde ham, rakte Kenneth hånden op og spurgte, hvad hans kone og børn hed.

Opiniones

helleglenncompartió su opiniónel año pasado
👍Me gustó

…tror jeg.

Brittacompartió su opiniónel año pasado
👍Me gustó

Virkelig godt skrevet. Man skal følge godt med i nutid og datid men det gør spændingen endnu større.

Lene Harriet Johnsencompartió su opiniónhace 2 años
👍Me gustó

Virkelig godt fortalt.

fb2epub
Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)