da

Jonas Jonasson

Jonas Jonasson er født i 1961 og opvokset i Växjö. Efter sprogstudier i Göteborg blev han journalist, men efter 20 år med avis, tv og kommunikation lagde han sit liv om. Han solgte alt, hvad han ejede, og flyttede til Ticino, en kanton i den italiensktalende del af Schweiz, hvorfra han kunne se ud over Luganosøen og færdiggøre sin debutroman, DEN HUNDREDÅRIGE DER KRAVLEDE UD AD VINDUET OG FORSVANDT. Den blev udgivet i Sverige i 2009 uden den store opmærksomhed, men begyndte stille og roligt at kravle op ad bestsellerlisterne, og den endte med at være den bedst sælgende bog i Sverige i 2010. Rettighederne til bogen er foreløbig solgt til 45 lande.

Jonas Jonasson er nu tilbage i Sverige, hvor han bor på Gotland sammen med sin søn og sine høns.
Da hans anden roman, ANALFABETEN DER KUNNE REGNE, udkom i Sverige i september 2013, var det til en helt anden opmærksomhed, end debutromanen havde fået. Allerede efter de første par måneder havde bogen solgt over 100.000 eksemplarer i hjemlandet. Det samlede salg for de to bøger har nu nået mere end 13 millioner verden over.

I slutningen af november 2015 udkom hans tredje roman, MORDER-ANDERS OG HANS VENNER (SAMT EN UVEN ELLER TO), på dansk. En lige så charmerende roman som de to første, denne gang om en usandsynlig alliance mellem en vaneforbryder, en præst og en receptionist.

Du kan læse mere om Jonas Jonasson og MORDER-ANDERS i dette interview fra det svenske dagblad Expressen.

På Jonas Jonassons hjemmeside kan du bl.a. læse dette interview fra det svenske dagblad Dagens Nyheter, hvor forfatteren fortæller om ANALFABETEN DER KUNNE REGNE.

Læs også dette interview med Jonas Jonasson om DEN HUNDREDÅRIGE DER KRAVLEDE UD AD VINDUET OG FORSVANDT.

Opiniones

dstenholmcompartió su opiniónhace 3 meses
👍Me gustó

Som altid rammende for de ting der sker pt og samtidig satirisk.

 • Jonas Jonasson
  Profeten og idioten
  • 17
  • 1
  • 2
  da
  Libros
 • Ebbe Jensencompartió su opiniónel año pasado
  👍Me gustó

  Lun og fornøjelig som sædvanligt.

  Claus Olesencompartió su opiniónhace 10 meses
  👍Me gustó

  Fed humor

  fb2epub
  Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)