bookmate game
da

Hans Christian Andersen

En af de største danske litteratur— og kulturskatte er H. C. Andersen, som er verdensberømt for sine smukke eventyr og digte.
H. C. Andersen levede i 1800-tallet og blev allerede anerkendt i sin levetid, trods store udfordringer.
Han skrev både romaner, rejseskildringer, digte, eventyr og selvbiografiske bøger, men er i dag mest kendt for sine børneeventyr. F.eks. ”Den Grimme Ælling”, ”Kejserens Nye Klæder”, ”Prinsessen på Ærten”, ”Den Lille Havfrue” og ”Fyrtøjet”.
vida del autor: 2 Abril 1805 4 Agosto 1875

Traducciones de audiolibros

Citas

Kasper Højmose Poulsencompartió una citahace 2 años
Oven over den
Juliecompartió una citahace 4 meses
Fyrtøjet
Der kom en soldat marcherende hen ad landevejen: én, to! én, to! han havde sit tornyster på ryggen og en sabel ved siden, for han havde været i krigen, og nu skulle han hjem. Så mødte han en gammel heks på landevejen; hun var så ækel, hendes underlæbe hang hende lige ned på brystet. Hun sagde: „God aften, soldat! hvor du har en pæn sabel og et stort tornyster, du er en rigtig soldat! Nu skal du få så mange penge, du vil eje!“
„Tak skal du have, du gamle heks!“ sagde soldaten.
„Kan du se det store træ?“ sagde heksen og pegede på det træ, der stod ved siden af dem. „Det er ganske hult indeni! Der skal du krybe op i toppen, så ser du et hul, som du kan lade dig glide igennem og komme dybt ned i træet! Jeg skal binde dig en strikke om livet, for at jeg kan hejse dig op igen, når du råber på mig!“
„Hvad skal jeg så nede i træet?“ spurgte soldaten.
„Hente penge!“ sagde heksen, „du skal vide, når du kommer ned på bunden af træet, så er du i en stor gang; der er ganske lyst, for der brænder over hundrede lamper. Så ser du tre døre, du kan lukke dem op, nøglen sidder i. Går du ind i det første kammer, da ser du midt på gulvet en stor kiste, oven på den sidder en hund; han har et par øjne så store som et par tekopper, men det skal du ikke bryde dig om! Jeg giver dig mit blåternede forklæde, det kan du brede ud på gulvet; gå så rask hen og tag hunden, sæt ham på mit forklæde, luk kisten op og tag lige så mange skillinger, du vil. De er alle sammen af kobber; men vil du hellere have sølv, så skal du gå ind i det næste værelse; der sidder en hund, der har et par øjne så store som et par møllehjul; men det skal du ikke bryde dig om, sæt ham på mit forklæde, og tag du af pengene! Vil du derimod have guld, det kan du også få, og det så meget, du vil bære, når du går ind i det tredje kammer. Men hunden, som sidder på pengekisten, har her to øjne, hvert så stort som „Rundetårn“. Det er en rigtig hund, kan du tro! men det skal du ikke bryde dig noget om!
Jan Deleurand Groulefcompartió una citael año pasado
skyggen var overordentlig godt klædt på, og det var just det, som gjorde at den var ganske et menneske.

Opiniones

Morten Rosengaard Jensencompartió su opiniónhace 2 años
😄Divertido
👍Me gustó

Ja

Kjeld Frederiksencompartió su opiniónhace 3 meses
👍Me gustó

Käthe Korsgaardcompartió su opiniónhace 4 meses
👍Me gustó

fb2epub
Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)