da

Michael Chabon

Michael Chabon (udtalt SHAY-bon) er en amerikansk forfatter, der med sine kritikerroste romaner har opnået stor succes.

Michael Chabons to første romaner Mysteries of Pittsburgh og Wonder Boys foregår begge i byen Pittsburgh og berører selvbiografisk materiale. Et gennemgående tema i hans forfatterskab har fra begyndelse været fascinationen af det bizarre og mærkelige. Chabon trækker meget på sin jødiske baggrund og bruger jødisk identitet i alle sine romaner.

Ved udgivelsen af Den Utrolige Historie Om Kavalier & Clay i 2000 havde Chabon begået en roman med en større historie over længere tid, og i 2001 modtog han Pulitzerprisen for fiktion for denne bog.

To af Chabons bøger er filmatiseret, bl.a. Wonder Boys med Michael Douglas og Tobey Maguire. Desuden har Chabon skrevet dele af manuskriptet til filmen Spider-Man 2 og flere skabeloner til film som X-Men og Fantastic Four.

Michael Chabon er inspireret bl.a. af Gabriel Garcia Marquez, F. Scott Fitzgerald, Vladimir Nabokov og tegneseriernes univers. I det hele taget ser Chabon tegneserierne som en ligestillet inspirationskilde og falder således i tråd med holdingen blandt hans egen generation af amerikanske forfattere, heriblandt Junot Díaz.
vida del autor: 24 Mayo 1963 actualidad

Audiolibros

Citas

Merete Løkkegaardcompartió una citahace 2 años
Det var vel kun i sin orden, at det første, som nogen sinde havde føltes rigtigt i mit liv, ville blive det sidste, som viste sig at være forkert.

Opiniones

Anette Elisecompartió su opiniónhace 2 años
👍Me gustó

Lidt mærkelig i starten, men den blev bedre..

Merete Løkkegaardcompartió su opiniónhace 2 años
👍Me gustó

 • Michael Chabon
  Wonderboys
  • 161
  • 2
  • 4
  • 20
  da
  Libros
 • fb2epub
  Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)