Amalie Skram

Amalie Skram (1846-1905) var en norsk forfatter og feminist. Hun skrev inden for genren naturalisme, og i sine talrige romaner forsvarede hun kvinders rettigheder og udforskede kvindens psyke og livsvilkår. Amalie Skram anses for at være den vigtigste kvindelige forfatter inden for Det moderne gennembrud.

Libros

Audiolibros

Citas

Anastasiacompartió una citahace 8 meses
Det var Nytaarsdags Morgen. Hele Natten var Sneen falden fredelig og lodret fra en sort Himmel, der hang lav og tung ud over Byen. Nu, i Graalysningen holdt det op at sne. En Bris fra Nordost gjorde Rævner i Disigheden, og Luften fik efterhaanden en klar og blaa Farve
Charlotte Irene Pedersencompartió una citahace 2 años
„Dikke dikkedik!“ raabte Nilsen og kildred Lucie under Hagien. „Det skulde være mig som Dig! Jeg skulde snart faa sat igjennem, at jeg blev Fru Gerner.“
Charlotte Irene Pedersencompartió una citahace 2 años
Nilsen var en lang, slunken, halvgammel Jomfru med en bred græsk Næse i det falmede Ansigt og en sort, slidt Alpakakjole, ophæftet og krøllet i Plissékanterne. Haaret var rusket, opsat i Bukler og Fletninger, og ligned Hamp. Munden var lang med en bred kjødfuld Underlæbe, uden Spor af Bue og en smal Streg til Overlæbe.

Opiniones

Xenia Klausencompartió su opiniónhace 2 años
👍Me gustó

Virkelig god fortælling om kvinder og ægteskab i både et historisk og nymoderne perspektiv

 • Amalie Skram
  Forrådt
  • 20
  • 69
  • 1
  • 5
  da
  Libros
 • Line Andreasencompartió su opiniónel año pasado
  👍Me gustó

  Super god oplæser, og helt klart værd at lytte til; det naturalistiske sprogbrug gør sig godt i romanen, med den altvidnede fortæller, som blot fortæller, hvordan tingene står til. Fin veksling mellem indre og ydre dialoger!

  Brita Rasmussencompartió su opiniónhace 10 meses
  👍Me gustó

  Lidt gammeldags, men egnet.

  fb2epub
  Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)