Pernille Ipsen

Et åbent øjeblik

Et åbent øjeblik er en levende og dokumentarisk fortælling om syv rødstrømper, som i sommeren 1971 ad forskellige veje mødtes på den første kvindelejr på Femø — og tog deres nye fællesskab med sig hjem til hverdagen. Sammen satte de sig for at finde ud af, hvad kvinder ville og kunne, hvis de ikke skulle relatere sig til mænd. De besatte et hus i centrum af København og fandt nye måder at være kvinder på.

Et åbent øjeblik er historiker Pernille Ipsens nære, vidtfavnende og komplekse portræt af sine syv kollektivmødre. De tilhørte en generation, som gjorde det personlige politisk, rykkede ved forestillinger om, hvordan kvinder kunne og skulle leve, og udfordrede forholdet mellem mænd og kvinder. Det er en beretning, der handler om Rødstrømpebevægelsen, Lesbisk Bevægelse, køn, seksualitet, feminisme — og hvor livgivende og svært det er at frigøre sig fra det gamle og gøre noget nyt.
616 páginas impresas
Publicación original
2020
Editorial
Gyldendal

Otras versiones

Opiniones

  Bente Valbakcompartió su opiniónhace 3 meses

  Skriv et par linjer

  Tommy Brøndum Olsencompartió su opiniónhace 23 días
  👍Me gustó
  💡He aprendido mucho

  dorte hærvigcompartió su opiniónhace 2 meses
  👍Me gustó

Citas

  Елена Григорьеваcompartió una citael mes pasado
  ”Vi var de dygtige piger fra gymnasiet,” siger Karen, “men da vi kom på universitetet, var det mændene, der dominerede. Jeg opfattede også mændene som de kloge og mig selv som en stor idiot, men samtidig vidste jeg godt, at jeg var dygtig, så der måtte være noget galt. Der måtte være en grund til, at det kun var mændene, der talte.”
  Simon Bramsencompartió una citahace 5 meses
  og ”Vil du have kød, så gå til slagteren”.
  Jane Schiellerupcompartió una citahace 8 meses
  Ikke så meget det, at du har planer om at opsøge Lars. Det er helt dit eget valg, den holdning har jeg altid haft. Men at Per har været i stand til at få dig til at tvivle på, hvad jeg har fortalt dig hele din barndom – det har chokeret mig mere, end jeg egentlig var klar over, mens vi snakkede sammen.” Derefter beskriver hun i detaljer den

En las estanterías

  Lisbeth Møllegaard Flyvbjerg
  Romaner
  • 39
  • 5
  Rasmus Højegaard-Vibild
  Rasmus' bøger
  • 122
  • 2
  Knight Academy v/Thomas Rene Christensen
  Malene
  • 27
  • 1
  Børnespecialisterne ApS
  Vil læse
  • 15
  • 1
fb2epub
Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)