bookmate game
da
Libros
Kristian Madsen

Skriv gode taler

 • Hannacompartió una citahace 4 años
  rug kun et citat, hvis det bidrager vægtigt til talerens troværdighed eller til at understøtte eller gendrive et argument.
 • Hannacompartió una citahace 4 años
  Selvironi – altså at udstille sine egne fejltagelser eller svage sider – virker imidlertid godt. Det udstråler overskud og selvsikkerhed, at taleren tør gøre lidt grin med sig selv.
 • Hannacompartió una citahace 4 años
  anden god måde at gribe sit publikum på er gennem historiefortællingen. Siden vores forfædre sad omkring lejrbålet og fortalte sagn og eventyr, har det været kendt, at et narrativt eller dramatisk forløb holder publikums interesse fanget bedre end noget andet.
 • Hannacompartió una citahace 4 años
  graf. I en tale forsvinder tallene, lige så hurtigt som de er udtalt.
 • Hannacompartió una citahace 4 años
  itater kan dybest set anvendes på to måder i en tale. Som præsentation af et argument, du vil gendrive, eller til støtte for et af dine egne argumenter. Det første virker ofte godt, fordi du så ikke kan beskyldes for at karikere modstanderens synspunkt, selv
 • Hannacompartió una citahace 4 años
  Ironi er et skarpt våben, der skal doseres med omtanke
 • Hannacompartió una citahace 4 años
  For det andet kan overdreven brug nemt munde ud i bitter sarkasme, og det kan virke frastødende på mange i publikum.
 • Hannacompartió una citahace 4 años
  Men vær opmærksom på, at man løber en vis risiko ved at benytte humor i en tale. For når en vittighed falder til jorden, sker det altid med et brag. Der er næppe noget værre for en taler end at stå på en talerstol og opleve, at den vits, som han troede ville blive mødt med rungende latter, i stedet mødes med larmende tavshed. Det dræber resten af talen, og det dræber talerens tillid til sin taleskriver.
  Der er meget, der kan gå galt med en decideret vittighed i en tale.
  I en offentlig situation må taleren næsten altid holde sig fra morsomheder, der kan virke anstødelige. Og det, der i dine ører kan være harmløst og uskyldigt, kan være dybt fornærmende i andres. Derfor er det enkle råd: Hvis du er i tvivl, så lad være. Så ud med den om nonnen og sømanden.
  Selvom du synes, at en passage er sjov, er det ikke sikkert, at andre kan se komikken. Men det kan også virke den anden vej. Når man har arbejdet med en tale i et antal timer, mister man ofte evnen til at vurdere, om en passage er sjov eller ej. Derfor bør du altid teste dine sjove passager på kolleger eller andre, så du ved, om det holder eller ej. Hvis kollegerne smiler anstrengt, er det nok klogt at strege passagen.
  Risikoen for misforståelser mellem taleren og taleskriveren er meget stor. Derfor kræver selv sjove vittigheder en høj grad af forståelse mellem dig og din taler, hvis de ikke skal falde sammen. Jeg har ikke tal på de gange, jeg har set en sjov vittighed afleveret så dårligt af taleren, at ingen forstod et ord af det hele.
  Hold altid budskabet for øje. Formålet med en tale er jo ikke blot at more eller underholde – det er at kommunikere et budskab, og humoren er et middel, ikke et mål. Humoren skal understøtte argumenterne for budskabet eller tjene andre konkrete formål for taleren.
  Det er svært at give generelle råd om, hvordan du skriver hu
 • Hannacompartió una citahace 4 años
  Hvis du har en god, rammende vittighed på lager, så brug den endelig. Der er masser af muligheder for at lade sig inspirere af andres materiale. Lån fra talkshow, revynumre, Politikens ATS eller andre steder i medieverdenen. Der er masser af morsomheder i cirkulation derude, som du med fordel kan bruge i dine egne taler. Hvis du citerer direkte, så husk at nævne kilden. Men du kan også blot lade dig inspirere af materialet og forsøge at tilpasse det til netop en særlig tale eller talerens stil og personlighed.
 • Hannacompartió una citahace 4 años
  en mest effektive måde at bruge billeder på i sine taler er i form af metaforer. Det vil sige, at man bruger et sprogligt billede af en ting eller en situation til at beskrive noget helt andet.
fb2epub
Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)