Petra Hucke

Livets kode

Escuchar en la aplicación
London 1951: At finde selve livets kode er det, der optager videnskaben allermest i disse år, også den brillante, unge kemiker Rosalind Franklin. Som nyansat på King's College kaster hun sig ud i forskningen, men hendes kolleger vil hellere ignorere en kvinde i laboratoriet end at arbejde sammen med hende. De ambitiøse mænd må dog snart indse, at Rosalind er en seriøs konkurrent i kapløbet om at opdage DNA-strukturen. Selvom hun får støtte fra sin assistent Oliver, bliver situationen værre. Bag Rosalinds ryg tyer hendes mandlige kollegaer til stadig mere uretfærdige metoder ...
Rosalind Franklin (1920-1958) var en brillant, britisk videnskabskvinde, der spillede en afgørende rolle i kortlægningen af selve livets kode, DNA’et, der indeholder alt genetisk information. I begyndelsen af 1950’erne forskede hun ved King’s College i London, hvor hun gjorde den banebrydende opdagelse, at DNA har en spiralformet struktur, en helix. I dag er det almindeligt kendt, at Rosalind Franklins kollegaer, James D. Watson og Francis Crick, indhentede hendes forskningsresultater uden hendes medviden og brugte dem i deres publikation af en model for DNA’s struktur, som de i 1962 modtog Nobelprisen i medicin for. Watson har sidenhen sagt, at Franklin burde have fået prisen.
Historiens enestående kvinder er en ny serie fra Gutkind, som i romanform fortæller om en række kvinder, der – udover at være enestående på hvert deres område – har skabt historie, der inspirerer den dag i dag.

Om forfatteren:
Petra Hucke (f. 1978) bor i München med sin mand og har et hoved fuld af ideer. Hun oversætter fra engelsk og fransk, elsker at læse islandske romaner, på islandsk, arbejder som freelance-redaktør og har udgivet romaner.
9:41:45
Propietario de los derechos de autor
Gutkind
Editorial
Gutkind
Traductor
Jacob Jonia
Año de publicación
2023
¿Ya lo leíste? ¿Qué te pareció?
👍👎
fb2epub
Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)