da
Audio
George Orwell

1984

Escuchar en la aplicación
Da Winston trådte ind i sin lejlighed blev han mødt af en stemme fra en skærm, der var sat fast på væggen overfor ham – teleskærmen blev den kaldt. Det var umuligt at slukke for skærmen, men Winston kunne skrue en anelse ned for lyden.

Winston Smith lever i et mareridt. Tankepolitiet udspionerer alle, og børn opdrages til at forråde deres forældre. Selv det mindste tegn på uenighed med Partiet fører til tortur, fængsel eller død. Big Brother holder øje med alt!

I dag er 1984 fortid, men da bogen udkom tilbage i 1949 foregik den 35 år ude i fremtiden. Selvom 1984 er ren fiktion, er historien inspireret af de begivenheder, som fandt sted i verden i den periode. Da George Orwell skrev bogen havde han især nazismen i Tyskland – fra 1930’erne og frem til afslutningen af Anden Verdenskrig i 1945 – og livet i det daværende Sovjetunionen i baghovedet.

1984 er en del af Letlæste klassikere som er en ny serie med nogle af verdenshistoriens mest velkendte fortællinger. Historien er genfortalt af Tony Evans og henvender sig især til læsere på 8-12 år. De eventyrlige og stemningsfulde illustrationer er medvirkende til at give historierne nyt liv. Bøgerne kan både bruges til frilæsning eller som en del af et undervisningsforløb i dansk på mellemtrinnet.

Letlæste klassikere har genfortalt nogle af verdenshistoriens mest kendte klassikere for at gøre indholdet mere tilgængeligt. Hensigten er at formidle dele af en rig kulturskat, vække læseglæde og give lyst til at læse mere.
0:43:32
Propietario de los derechos de autor
Straarup & Co
Editorial
Straarup & Co
Año de publicación
2023
¿Ya lo leíste? ¿Qué te pareció?
👍👎
fb2epub
Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)