Audio
Maria Carme Roca

Un drac amb massa fums

Escuchar en la aplicación
T’agraden els dracs? Doncs en Fumeres és un drac amb molts fums que, tot i ser pacífic, el seu caràcter i els ensurts que fa el converteixen en un ésser solitari. D’aquí que es passi el temps dormint i somiant. Li agrada tant que fins i tot somia que viatja i que es fa famós, però no com a drac... Potser com a actor? O com a poeta?
És un presumit somiatruites que no sap què vol i, com que ha dormit durant tants anys a la seva cova, quan es desperta, tot ha canviat. I què hi fa un drac al segle XXI? Sap adaptar-s’hi o fa el ridícul? Què pensa fer en Fumeres per reciclar-se?
Aquest conte permet reflexionar sobre la importància i la cura del medi ambient i valorar l'amistat gràcies a una història plena de fantasia.

Maria Carme Roca i Costa (Barcelona, 1955) és historiadora i filòloga. Des de l'any 1997 es dedica professionalment a l'escriptura. Ha publicat més de quaranta llibres de tots els gèneres, molts dels quals adreçats al públic infantil i juvenil. Si bé és especialment coneguda per les seves novel·les històriques, en literatura infantil i juvenil té tots els premis més importants del país, com el Premi Nèstor Luján de novel·la històrica per Intrigues de palau (2006), el Barcanova de literatura infantil i juvenil per Akanuu, l'arquer persa (2005) o el Lola Anglada de contes per a infants pel recull On s'amaga la por (2002).
A banda d'escriure, forma part del programa "Itineraris de lectura" de la ILC. És membre del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil com a representant de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i també jurat de premis literaris com el Néstor Lujan de novel·la històrica o el Ciutat de Badalona de narrativa juvenil. Col·labora regularment amb la revista educativa Escola Catalana i també ha col·laborat en l’elaboració de diversos guions de ficció per a la ràdio.
0:38:08
Editorial
Saga Egmont

Opiniones

    ¿Qué te pareció el libro?

    Inicia sesión o regístrate
fb2epub
Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)