da
Libros
Sigrid Riise

Far, mor og børn

I «Far, mor og børn» belyser radioværterne Birthe Stampe og Sigrid Riise nogle af de emner, der oftest bliver spurgt til i deres radioprogram om børneopdragelse «Børnetimen — for voksne». Bogen kommer ind på mange forskellige områder heriblandt:
Småbørnskost
Den motoriske udvikling
Renlighed
Sprogudvikling
Legetøj
Opmærksomhedskrævende børn
Søskendejalousi
Urolige børn
Børn, der ikke kan sove om natten
Børn og overnatning ude
112 páginas impresas
Propietario de los derechos de autor
Lindhardt og Ringhof
Publicación original
2014
Año de publicación
2014
¿Ya lo leíste? ¿Qué te pareció?
👍👎

Citas

  • Signe Stæhr Hornbekcompartió una citahace 7 años
    Det er jo også en pudsig tanke, at barnet er i vuggestue hele dagen, hvor alt er indrettet for børn, og når det så kommer træt hjem sidst på dagen og skal være sammen med forældrene i hjemmet, så er alt forbudt og negativt. Mange forældre forsøger selvfølgelig i bedste mening, for “børnene skal jo lære det”. Det behøver man ikke bekymre sig så meget om, for når det lille barn er i stand til at kommunikere med sproget, har det ikke længere brug for at udtrykke og undersøge alt med kroppen.
    Det er heller ikke interesseret i at undersøge alt det materielle mere. Vaserne kan igen være i fred, nye potteplanter kan indkøbes, og fjernbetjeningen klarer barnet næsten på ligefod med forældrene. Vigtigst af alt er, at man har et meget mere harmonisk barn, end det barn, der har fået forbud dagen lang
  • Signe Stæhr Hornbekcompartió una citahace 7 años
    Kravlebarnet
    Den tid, hvor et lille barn begynder at bevæge sig rundt ved egen hjælp, er en fantastisk spændende tid. Barnet er meget glad og stolt over egne færdigheder. Det får en fantastisk masse motoriske færdigheder. Samtidig sker der en rivende psykisk udvikling. Alt, hvad barnet skal erfare, skal det afprøve med kroppen. Det har intet sprog, og hukommelsen er meget kort, men virketrangen er meget stor. Det er ikke vanskeligt at forstille sig, hvor let det er at komme i konflikt med omgivelserne. Igen må det da vist være forældrene, der skal have sat grænser. De fleste hjem er fra start ikke egnede til at lade et lille barn færdes frit i. Men det bør de være. Hjemmet skal bestemt ikke ryddes for alt, men de ting, der er farlige for barnet, bør fjernes.
    Et lille barn er over 2 år gammelt, før det har lidt farefantasi. Sikkert er det, at et barn har krav på at være i sikre omgivelser. Det kan ikke være rimeligt, at man skal komme til skade, bare fordi man endnu ikke er udviklet til at se faren. De mange andre ting, som kan være årsag til konflikt, må man se kritisk på ud fra barnets synsvinkel. Hverdagen skal ikke være fyldt med negative meldinger. Disse gør nogle børn bange, andre - og det er heldigvis de fleste - bliver enormt stædige. Man kan vedtage, at 2 - 3 ting er forbudt, mere kan barnet ikke overskue. Har man vedtaget, hvad der er forbudt, må man være meget konsekvent, og hele tiden fjerne barnet fra det og aflede det med noget andet. Ting så fjollede som fjernbetjening og potteplanter bør ikke være årsag til strid. Fjernbetjeningen kan man fjerne ud af synsvidde. Potteplanter “dør” heldigvis, når de har været hevet i tilstrækkelig mange gange. Man må tænke på, at barnet fra start ikke gør tingene for at drille, men for at udforske. Er resultatet det, at der bliver råbt nej og fy hele tiden, så bliver det for de kvikkeste børn til en magtkamp, som er startet af forældrene.

En las estanterías

fb2epub
Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)