«Respekt, et lidt gammelt ord. Besynderligt som jeg omgav med gamle ord i dag. Respekt, at se tilbage på noget, men vi skulle jo se frem, frem, frem. Som Michel ville sige det: den dag kommer, hvor vi alle sammen letter fra jorden med vores krige og mord og forsvinder et sted i Mælkevejen. Vi lader det gamle ragelse ligge og starter forfra i små kolonier. Det bliver Noahs ark om igen.»
I Stig Dalagers fremtidsroman “Bergomi” følger vi fire mennesker, der på hver sin måde forsøger at overleve i et samfund, hvor konstant overvågning er sat i system, og kærlighed er blevet et skældsord. Poul Zenit forsøger at indordne sig i det nye samfund, selvom han blev født, dengang der stadig var noget, der hed familie. Christmas husker tilbage på sin egen familie med nostalgisk længsel, og Michel har omfavnet den nye verdensorden og er blevet fremtidens mand. Bergomi nøjes derimod hverken med at drømme sig tilbage eller med at indordne sig efter resten af verden. Bergomi er en oprører.
Stig Dalager (f. 1952) er en dansk forfatter, dokumentarfilmskaber og manuskriptforfatter. Han debuterede i 1980 med «Hærværksforeningen og andre noveller”, og sidenhen er det blevet til 55 værker, hvoraf mange er oversat til fremmedsprog, ligesom flere af hans skuespil er blevet opført rundt omkring i verden blandt andet i New York. Stig Dalager bevæger sig inden for genrerne historisk roman, psykologisk realisme, noveller og dokumentariske romaner.