Margaret Atwood

Margaret Atwood, född 18 november 1939 i Ottawa, Ontario, är en bästsäljande samhällskritisk kanadensisk författare, poet och litteraturkritiker.

Hon fokuserar ofta på kvinnors situationer, som hon berör i olika litterära genrer, science fiction, gotiska berättelser eller spökhistorier. Till hennes mest uppmärksammade verk hör Den ätbara kvinnan (1969), som är en tragikomisk uppgörelse med konsumtionssamhället, den feministiska bildningsromanen Upp till ytan (1972) och den science fiction-liknande Tjänarinnans berättelse (1985) som handlar om ett fundamentalistiskt samhälle där kvinnan fjättrats vid spisen och är anvisad till att ta hand om barnen. Bland senare romaner märks den Bookerprisbelönade Den blinde mördaren (2000) och den dystopiska framtidsvisionen Oryx och Crake (2003).

Margaret Atwood har ett stort intresse för Kanada, något som märks både då hon använder den miljön och atmosfären i det hon skriver, både inom fiktion och annat. Hon förknippas med kanadensisk nationalism under 1960- och 70-talen.
Oferta válida hasta el 31 de enero
3meses
suscripción premium
por 0,99 $ 29,97 $
solamente para lectores nuevos
Alias Grace, Margaret Atwood
Oryx och Crake, Margaret Atwood
Hjärtat stannar sist, Margaret Atwood
fb2epub
Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)