Kirsten Thorup

Kirsten Thorup (f. 1942) er en dansk forfatter. Hun bygger ofte sine romaner op som tidsbilleder med en kvindelig hovedperson i centrum, og i flere sammenhænge er hun desuden blevet nævnt som et oplagt bud på en mulig dansk vinder af Nobelprisen i litteratur.

Kirsten Thorup fik sin litterære debut med digtsamlingen Indeni-Udenfor i 1967. I begyndelsen af Thorups litterære karriere skrev hun primært noveller og digte, men hendes mere folkelige gennembrud skulle vise sig at ske via romangenren og den realistiske stil. Hun har eksempelvis skrevet en romanserie, der består af Lille Jonna (1977), Den lange sommer (1979), Himmel og helvede (1982) og Den yderste grænse (1987).

Senere i Kirsten Thorups litterære karriere har hun blandt andet skrevet den anmelderroste roman Erindring om kærligheden i 2016, hvor hun udfolder et realistisk tidsbillede af tiden i den sidste del af det 20. århundrede, der særligt omhandler det komplicerede forhold mellem mor og datter. I 2020 udgav Thorup bogen Indtil vanvid, indtil døden, der foregår i tiden omkring 2. Verdenskrig og både udfolder en kvindes kærlighed til sin afdøde mand, samt nazismens ideologi og dens indvirkning på både nationer og individer.

For sit forfatterskab har Kirsten Thorup modtaget en række prestigefyldte litterære priser og udmærkelser, heriblandt Det Danske Akademis Store Pris i 2000, De Gyldne Laurbær for Himmel og helvede i 1982 og Nordisk Råds Litteraturpris for romanen Erindring om kærligheden 2017.
vida del autor: 9 Febrero 1942 actualidad

Citas

bebucompartió una citahace 10 meses
elsker ham indtil vanvid, indtil døden.
bebucompartió una citahace 10 meses
Gudrun forelægger gæstelisten for mig. Frau Schultze og hendes mand som nævnt Reichsgesundheitsführer. Deraf hendes betroede Führerinposition i Frauenschaft med kontakten til sygeplejersker og læger, uddyber Gudrun. Otto er oberstløjtnant og som Klaus stationeret på basen i Krakow. Hans kone, Beate er aldeles bedårende. Let på tråden, siges der. Men man skal ikke kaste med sten, når man selv bor i et glashus. Gudrun slår sig på munden og ser mig ind i øjnene. Ikke mine ord igen. Vi kvinder må gå stille med dørene. Jeg løber ikke med sladder, siger jeg, da slet ikke i et pænt selskab. Nok mindre pænt, når der kommer noget inden for vesten. Gudrun blinker til mig. Hun der er så tilknappet og snerpet, bliver med ét vulgær. Jeg føler mig pludselig alene i en brutal verden. Op med hovedet, du gamle. Ret ryggen, formaner jeg mig selv. Ikke vise svaghed. Gudrun går videre med gæstelisten. Gustav, doktor i økonomi, sidder i Reichsbanks øverste styrelse der sorterer direkte under Reichskanzleren, siger hun stolt. Omgangskredsens høje positioner kaster øjensynligt glans over hende og Klaus. Gustavs kone, Vera har sine egne meninger der kan virke pinlige indimellem, fortsætter hun, men hendes faux pas skal man bare ignorere. Det lyder da interessant, siger jeg oplivet. Gudrun smiler overbærende. Og endelig Schalkes, et godt par. Dem vil du kunne lide. Han er arkitekt med store visioner for fremtidens byg
bebucompartió una citahace 10 meses
byggestil. Hun er skribent på Frauen Warte med speciale i småbørnsopdragelse. Hende har jeg stor glæde af når Thor ikke arter sig. Det er hvad vi byder dig på. Så er du advaret, siger hun slagfærdigt.

Opiniones

Jette Andersencompartió su opiniónel año pasado
💡He aprendido mucho
👍Me gustó

Xxx

Margit Jensencompartió su opiniónhace 6 meses
👍Me gustó

super god

  • Kirsten Thorup
    Mørket bag dig
    • 101
    • 19
    • 13
    • 3
    da
    Libros
  • Lisbeth Inge Jensencompartió su opiniónhace 10 meses
    👍Me gustó

    Spændende læsning om en kvindes hverdag under 2. verdenskrig.
    Desværre optrådte fru Hedevig Bagger alt for mange gange i bogen. Fruen døde i 1926.
    Oplæseren er frygteligt irriterende.

    fb2epub
    Arrastra y suelta tus archivos (no más de 5 por vez)